Welkom op de website van Re-Balance-Therapy

Graag wil ik een korte introductie geven van mijzelf en vooral waarom ik gekozen heb voor deze aanpak van behandelen. Mijn naam is Laurens van Baardewijk en ben sinds 1988 werkzaam als fysiotherapeut.

Tot 2002 heb ik gewerkt in een particuliere praktijk in Rotterdam. En vanaf 2002 tot 2005 heb ik een bedrijfsfysiotherapiepraktijk opgezet bij de ROTEB te Rotterdam, in combinatie met de opleiding reintergratietherapeut bij de Hogeschool Rotterdam.
Tijdens ons verblijf van 2006 t/m 2012 in Nieuw Zeeland heb ik de opleiding Kinesio Taping gevolgd in Nieuw Zeeland en Australie.
Eind 2011 in Australie ook de opleiding Fascia/Myofasciale therapie gevolgd bij Tom Myers. Werkend in Nieuw Zeeland heb ik als fysiotherapeut ook gewerkt met de McKenzie methode, meer informatie vind u op www.mckenziemdt.org.nz

Weer terug in Nederland heb ik in 2012 en 2013 de specialisatie fysiotherapie bij Schouderklachten gevolgd bij de Hogeschool Leiden en bij Ann Cools.
In 2014 ben ik begonnen met de opleiding Fascia/Myofasciale therapie aan het Erasmus Medisch Centrum. En inmiddels alle specialisaties afgerond tot het niveau van level 3.
Eind 2014-2015 heb ik ook de opleiding Manuele Lymfedrainage methode Vodder afgerond.
In 2018 heb ik de Fascial Manipulation behandelmethode van Luigi Stecco gevolgd. Sinds 2012 ben ik ook geregistreerd als orthomoleculair therapeut.
Door mijn blijvende interesse om een patiŽnt/cliŽnt met een klacht beter te begrijpen en te kunnen behandelen, vergroot ik mijn kennis door het volgen van geregistreerde opleidingen.
Op de therapie pagina's is een meer specifieke uitleg te lezen van de verschillende therapievormen.

Gaandeweg is voor mij de holistische aanpak steeds belangrijker geworden. Omdat voor mij lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kom ik door mijn praktijkervaring en kennis er steeds meer achter dat de uiting van de klacht en oorzaak niet op dezelfde plek bevinden.
In het menselijk lichaam is alles met elkaar verbonden en wordt het essentieel om het hele lichaam bij het onderzoek/behandeling te betrekken. Mijn voornemen is om een cliŽnt meer inzicht te geven, waarom hij/zij een klacht heeft en dat door samen te werken een oplossing gevonden kan worden.

Mocht u nog vragen hebben of bent u op zoek naar een andere aanpak, neem dan contact op via email of telefoon/sms en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Met gezonde groet,
Laurens van Baardewijklaurens