Kinesio Tape

Kinesio komt van het woord Kinesiologie. Kinesiologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de motoriek van het menselijk lichaam. Kinesio Tape ondersteunt spieren afhankelijk van de wijze waarop de tape is aangebracht en kan een indirecte stimulerende werking hebben op bloed en lymfe circulatie. Kinesio Tape onderscheidt zich van andere soorten sport tape omdat Kinesio Tape gefabriceerd is van een dun hypoallergeen katoen. Het elastich materiaal is latex vrij. Het tape is waterbestendig zodat er makkelijk mee gedouched en gezwommen kan worden en kan zeker 4 tot 5 dagen op de huid blijven zitten. Overgevoeligheid voor de tape komt zelden voor.

Het tape kan op verschillende manieren aangebracht worden om de spieraktiviteit te stimuleren dan wel te ontspannen. Ook gewrichten kunnen ondersteund worden door Kinesio Tape. Kinesio Tape is ontworpen ongeveer 25 jaar geleden door Dr.Kenzo Kase in Japan.
Ik ben een officieel geregistreerd Kinesio Tape therapeut (CKTP). Mijn opleidingen heb ik gevolgd in Nieuw Zeeland en AustraliŽ.

Voor welke klachten:

Kinesio Tape heeft verschillende kleuren:

kinesio

Voor meer informatie, klik hier: Kinesio Taping Therapie