Orthomoleculaire Therapie

Met de term "Orthomoleculair" wordt bedoeld dat er gebruik gemaakt wordt van optimale concentraties in de voedingsstoffen specifiek aangepast voor iedereen. Zo nodig aangevuld met vitamines, aminozuren en essentiele vetzuren. Aanvulling in de vorm van voedingssupplementen is ook mogelijk.

Orthos komt uit de Griekse taal en staat voor juist, recht of gezond. Moleculair staat voor molecuul. Zelfgenezing met behulp van natuurlijke stoffen, lukt niet altijd maar vaak wel.

Regulier en Orthomoleculair kunnen in bijna alle gevallen zonder problemen naast elkaar worden toegepast.

Orthomoleculaire therapie wordt ook vaak complementaire therapie genoemd. Individuele behoeften kan onderling sterk verschillen onder meer als gevolg van erfelijke factoren, milieu invloeden, stress situaties, eetgewoonten, gezondheidscondities, verslaving, geslacht/culturele achtergrond en eventueel medicijnen gebruik.

"Je bent wat je eet"

Samengevat: Een gezonde voeding die er op gericht is om zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van juiste voedingsstoffen in goed opneembare vorm en in een zo goed mogelijk te verteren en te absorberen hoedanigheid.

Supplementen moeten als aanvulling op de voeding worden gebruikt en mogen nooit als vervanging voor een volwaardige basisvoeding dienst doen.

Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel - verklaard in de 5e eeuw BC door Hippocrates, vader van de westerse geneeskunde.

Voor meer informatie, klik hier: Orthomoleculaire Geneeskunde